Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

EURO C22 HTF ploščati sončni kolektor

EURO C22 HTF ploščati sončni kolektor

Sončni kolektor z optimalnim razmerjem med ceno in kvaliteto 2m2.

 

Cena: 685,00 €

 

 

 • Visoko transparentno solarno varnostno steklo 4mm (transmitivnost = 91%)

 • Okolju prijazen in zmogljiv vakuumski nanos (Absorbcija 95%, emisija 5%)

 • Eloksiran aluminijast okvir z izolacijo robov in hrbtno izolacijo debeline 60mm

 

Steklo: stabilno in visokotransparentno

Kolektorska stekla izdelana iz stekel visoke čistosti prepuščajo 91% sončne svetlobe v notranjost kolektorja. Debelina stekel (4 mm) in močna povezava v enotno obliko skupaj z okvirjem zagotavljata, da sončni kolektor EURO C22 prestane tudi najzahtevneši test odpornosti na točo po standardu DIN EN 12975.

Absorber: visoko selektiven za optimalni solarni donos

Visokoselektivni absorberski nanos optimalno lovi sončno toploto in zmanjšuje sevanje sprejete toplote nazaj v okolico. Med tem ko klasični črni absorberji izsevajo 88% sprejetega sevanja, je ta odstotek reflektiranega sevanja pri našem kolektorju zgolj 5%. Povezava absorberske pločevine s površino absorberja je izvedena z ultrazvočno varilno napravo, kar zagotavlja minimalne toplotne izgube v primerjavi s kolektorji z rebrastimi absorberji.

Ohišje: solidna izdelava in dolgotrajnost

V avtomatiziranem proizvodnem procesu izdelano ohišje kolektorja je izdelano iz eloksiranega in s tem vremensko obstojnega aluminijastega okvirja in robustne hrbtne stene iz aluminijaste pločevine. 60 mm debela izolacija hrbtišča kolektorja in dodatna izolacija ovirja dodatno zmanjšujeta toplotne izgube in povečujeta solarni donos.

Ugodna cena

Sprejeminik sončne energije EURO C22 ponujamo za skrajno pravično ceno. Cenovno posebej ugodni so paketi v katerih EURO C22 proizvaja brezplačno sončno energijo.

Tehnični podatki:

 • bruto/neto površina: 2,2/2,0 m2
 • izkoristek: 81,8%
 • stagnacijska temperatura 227°C
 • letni energetski donos: 509 kWh/m2leto; ITW 5m2
 • priklop temperaturnega senzorja: tipalo fi 6mm
 • priklop kolektorja: 1/2'', zunanji navoj
 • montaža: na streho ali samostoječ
 • dimenzije: 1930×1160×110
 • masa: 43 kg
 
 
 

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.