Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

EURO C22 AR ploščati sončni kolektor, črno eloksiran

EURO C22 AR ploščati sončni kolektor, črno eloksiran

Vrhunski sončni kolektor z bakrenim absorberjem. Manjši brat kolektorja C20 AR.

 

Cena: 770,00 €

 

 

 • Sunarc protirefleksno steklo (transmitivnost 96%) za posebej visoke kolektorske donose

 • Najbolj zmogljiv ploščati kolektor v Evropi

 • V naravni aluminijasti barvi eloksiranega okvirja

 

Steklo: antirefleksno steklo povišuje energetske donose

Sprejemnik sončne energije EURO HTF C20 ima steklo, ki s svojo visoko čistostjo zagotavlja 91% prepustnost za sončne žarke.

Narejen pa je bil še korak naprej. Poseben postopek obdelave steklene površine prepustnost stekla poviša na 96%. Sončni kolektor EURO C22-AR z novim Sunarc-antifrefleksnim steklom prinaša skupno do 10% višjo zmogljivost. Dodatni efekt nanostrukture stekla sončnega kolektorja C22 AR je tudi visoka odpornost na umazanijo oziroma sposobnost samoočiščenja - lotusov efekt.

Absorber: visokoselektiven za optimalen solarni donos

Visokoselektivni absorberski nanosi sončno toploto optimalno ulovijo in zmanjšujejo sevanje v okolico na minimum. Absorberska površina je z absorberjem spojena v ultrazvočni varilni napavi. Zaprta površina v primerjavi z rebrastimi absorberji dodatno zmanjšuje toplotne izgube.

Ohišje: minimalne toplotne izgube ob izolaciji celotne površine

60 mm debela toplotna izolacija na hrbtni strani in izolacija brez toplotnih mostov na okvirju zmanjšujeta toplotne izgube ter zagotavljata visoke temperature. V prostem teku kolektorji Wagner & Co dosegajo temperature do 232°C.

Hightech sončni kolektor

Poročilo Solarinstituta iz Hamelna dokazuje: EURO C22 AR SSE je najzmogljivši sprejemnik sončne energije v Nemčiji. Njegov donos po standardu ITW, 5 m2 znaša letno 546 kWh/m2.

Obdelava absorberske površine z robotom

Wagner & Co za spajanje absorberske površine uporablja popolnoma avtomatizirano ultrazvočno varilno napravo. Naprava poveča zmogljivost absorberja zaradi natačnosti obdelave in zagotavlja proizvodne zmogljivosti ob povečani kvaliteti. Tehnologija izdelave predstavlja nov napredek na trgu kolektorjev in predstavlja paralelno alternativo rebrastemu absorberju.

Zaprta površina pomeni: večja zmogljivost

Novejše naprave za izdelavo vakuumskih nanosov v Nemčiji zmorejo proizvajati kolute do širine 1,2 metra, kar pomeni možnost za nove izdelovalne postopke absorberjev. Ploščatih absorberjev ni več potrebno hidravlično povezovati preko posameznih lamel ampak je možno izdelati enotno absorbersko površino, povezano s cevnim registrom. Absorberska površina v celoti zapolne ohišje kolektorja, kar močno zmanjša toplotne izgube, saj se v hermetično zaprti površini prekine notranji prenos toplote s konvekcijo. Primerjava rebrastih absorberjev z novim ploščatim absorberjem v identičnem kolektorju je pokazala za 8% višji letni donos toplote.

Tehnični podatki:

 • bruto/neto površina: 2,2/2,0 m2
 • izkoristek: 85,4%
 • stagnacijska temperatura 232°C
 • letni energetski donos: 546 kWh/m2leto; ITW 5m2
 • priklop temperaturnega senzorja: tipalo fi 6mm
 • priklop kolektorja: 1/2'', zunanji navoj
 • montaža: na streho, v streho, samostoječ
 • dimenzije: 1930×1160×110
 • masa: 48 kg
 
 
 
 

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.