Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

Neodvisnost s fotovoltaiko

Neodvisnost s fotovoltaiko

Fotovoltaika - neodvisnost in obnovljiva energija

Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Tipično lahko sončna elektrarna na strehi domačega objekta letnobilančno proizvede več energije, kot je  porabimo za svoje potrebe.

Sončno elektrarno je z uporabo dodatne elektronske naprave in akumulatorjev mogoče uporabiti tudi za neodvisno obratovanje v primeru izpada napajanja iz omrežja in tako zagotoviti objektu brezprekinitveno napajanje in dvojno varnost v preskrbi z električno energijo. Fotonapetostni moduli in akumulatorji omogočajo optimalno dimenzioniranje fotovoltaičnega sistema.


Ministrstvo za okolje in prostor spodbuja naložbe v sončne elektrarne. Spodbude so na voljo v obliki subvencije, zagotovljene odkupne cene električne energije in ugodnih kreditov.

Zagotovljena odkupna cena električne energije pomeni da je amortizacijo naprave v njeni življenjski dobi možno izračunati in ugotoviti donosnost takšne naložbe.

Na voljo so tudi namenski krediti za naložbe v sončne elektrarne, ki imajo posebej ugodne obrestne mere.

Spodbude in ugodnosti, ki so na voljo za naložbe v fotovoltaiko, naredijo investicijo privlačno tudi za zasebnike, ki bi radi svojo streho spremenili v sončno elektrarno.

Pri odločitvi za fotovoltaični sistem je posebej pomembno, da se uporabijo produkti, z zagotovljenimi parametri in imajo dolgo življenjsko dobo, ter da je za njih možno uveljavljati garancijo tudi po več letih delovanja. Visoka stabilnost izkoristka in učinkovita pretvorba svetlobe v elektriko sta garanta za trajno visoko produktivnost vaše naprave. Kdor želi visoke donose, stavi na naše sisteme vrhunske kakovosti!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.