Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

Pogosta vprašanja

 
1. Ali je solarni sistem primeren za vgradnjo v kombinaciji s plinskim kotlom? Kaj pa v kombinaciji s toplotno črpalko?
Natisni

Solarni sistem je možno kombinirati z vsemi obstoječimi načini ogrevanja. Solarni sistem je najprimernejša ekološka dopolnitev kateregakoli konvencionalnega sistema za ogrevanje ali pripravo tople vode.

 
2. Imam obstoječi sistem za ogrevanje na plin in trda goriva. Rad bi vgradil solarni sistem vendar sem veliko investiral v obstoječo napravo zato ne vem kaj naredim?
Natisni

Solarni sistemi so primerni tako za vgraditev v nove sisteme za ogrevanje kot tudi za dopolnitev obstoječih sistemov. Vsak sistem je možno brez večjih posegov prilagoditi za vzajemno izkoriščanje sončne energije in delovanje obstoječega sistema.

 
3. Ali zaradi solarnega sistema lahko zamaka streha?
Natisni

Kvalitetni montažni sistemi za vgradnjo sončnih kolektorjev na streho večinoma ne zahtevajo odkrivanja obstoječe kritine (odvisno od tipa kritine). Kvaliteta naših proizvodov pa je tako visoka, da lahko sončni kolektorji brez težav prevzamejo tudi vlogo strešne kritine, če so vgrajeni v ravnino s streho. Takšni sistemi veljajo tudi za izredno estetske.

 
4. Vgradil bi solarni sistem vendar ne vem na koga naj se obrnem za vgradnjo. Ali je vgradnja zahteven poseg?
Natisni

Pri nas ponujamo pakete, ki so zaradi enostavnosti primerni za samogradnjo, kljub temu pa priporočamo, da izkoristite prednosti naše ponudbe za izvedbo solarnega sistema na ključ, saj imamo številne izkušnje in dobro organiziran pristop za učinkovito izvedbo montaže.

 
5. Odločam se za solarni sistem, vendar ne vem ali naj vgradim fotovoltaični sistem za pridobivanje elektrike ali pa sončne kolektorje za toplo vodo.
Natisni

Fotovoltaični sistemi so že močno razširjeni v nekaterih državah,  vedno več pa je sončnih elektrarn tudi pri nas. V primeru gradnje fotovoltaičnega sistema je potrebno računati z zahtevnejšim postopkom za pridobitev vseh ustreznih dokumentov za priklop elektrarne v omrežje in za sklenitev pogodbe za odkup elektrike z Borzenom, vendar Vam bomo pri tem pomagali mi. Vsekakor pa je investicija v termični solarni sistem visoko priporočljiva za vse objekte, kjer obstaja potreba za pripravo tople vode ali ogrevanje.

 
6. Želim postati neodvisen od električne preskrbe s strani javnih podjetij. Ali je to možno?
Natisni

Od javne preskrbe neodvisne sisteme gradimo tam, kjer javno omrežje ni na razpolago. To so na primer gorske postojanke, kmetijska zemljišča, vikendi, plovila ipd. Če ima objekt dostop do javnega električnega omrežja, potem je smiselno vzporedno delovanje, kjer objekt odvečno energijo oddaja v omrežje proti plačilu za oddano energijo. Ker je cena »zelene energije večja« na tak način ustvarjamo boljšo finančno bilanco, kot pa bi jo z delovanjem v otočnem režimu.

 
7. Kljub izgradnji elektrarne za delovanje v omrežju, bi želel možnost neodvisnega delovanja. Ali sončna elektrarna to omogoča?
Natisni

Sončno elektrarno je z uporabo dodatne elektronske naprave in akumulatorjev mogoče zgraditi na način, da v primeru padca električnega omrežja preide v neodvisno obratovanje in tako zagotovi objektu brezprekinitveno napajanje in dvojno varnost v preskrbi z energijo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.