Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

Samooskrba z električno energijo

Samooskrba z električno energijo

Kolikokrat ste že pomislili, da bi vas poletno sonce grelo pozimi, vendar niste našli primerne rešitve?

Z razvojem opreme in prilagoditvijo zakonodaje, so postale sončne elektrarne zanimive za uresničitev te ideje.

»Sistem samooskrbe z električno energijo«, omogoča malim porabnikom proizvodnjo električne energije za lastne potrebe, obenem pa odpravlja pomanjkljivost sončnih elektrarn zaradi neenakomerne proizvodnje. Elektro omrežje prevzame proizvodne viške, hkrati pa dobavlja električno energijo, ko je lastna proizvodnja premajhna ali je ni.

Merilno mesto beleži oddano in prejeto električno energijo, ki jo enkrat letno obračunamo pri operaterju.

Zaključimo lahko, da nas poletni višek električne energije ogreva pozimi.


Dodatni opis:

Elektrarna naj bi pokrila lastno porabo, ki je v enodružinskih hišah okoli 10.000 kWh, v kombinaciji z toplotno črpalko. To ustreza moči elektrarne 9 kWp.

Elektrarno se priklopi na omrežje po sistemu za samooskrbo. Sklene se ustrezna pogodba z odjemalcem energije, ki energijo odjema v času viškov in brezplačno vrača v času manjše proizvodnje. Gleda se letno bilanco in v kolikor je bilanca enaka nič, smo vso energijo dobili »brezplačno« iz svoje strehe. Presežkov ne dobimo plačanih, morebitni manjko pa dokupimo. Optimalno dimenzionirana elektrarna je takšna, kjer je letna bilanca nič.


ESO INŽENIRING
pripravi dokumentacijo in izvede celoten projekt, ki vključuje postavitev elektrarne in toplotne črpalke za ogrevanje.

ESO INŽENIRING ima znanje in sposobne ljudi, ki zmorejo uresničiti vaše zelene investicije. Svetuje vam tudi glede pridobivanja potrebnih dokumentov.

Pokličite za več informacij ali nas kontaktirajte.


Pogoji in varnostne zahteve naprave.

  • Nazivna moč naprave za proizvodnjo električne energije ne sme presegati 11 kVA.
  • Priključena je na notranjo nizkonapetostno inštalacijo, ki je opremljena z dvosmernim merilnim števcem in s funkcijo daljinskega odčitavanja.
  • Naprava za samooskrbo mora zagotavljati varnosti določbe pravilnika, ki ureja tehnične zahteve za varno in pravilno delovanje naprave za samooskrbo.
  • Način obračunavanja električne energije:
    • Pri obračunu električne energije in omrežnine se upošteva tista količina električne energije (kWh), ki predstavlja razliko med prevzeto in oddano delovno električno energijo (kWh), odčitano na istem merilnim mestu ob zaključku obračunskega obdobja.
    • Obračunsko obdobje je koledarsko leto oz. obdobje od datuma vključitve merilnega mesta v bilančno skupino dobavitelja v tekočem koledarskem letu do konca koledarskega leta.


Vir: »Elektro Ljubljana OVE«
http://www.el-ove.si/storitve/obnovljivi-viri-energije/net-metering

povezava do uredbe v uradnem listu:
https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2015-01-3804?sop=2015-01-3804

 

 

Kontaktni obrazec

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. Eso inženiring d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.