Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

Fotovoltaične elektrarne z mikroinverterji

Mikroinverterji delujejo na nivoju modula in optimirajo donos vsakega modula posebej. Skrbijo da je na vsakem modulu napetost 230V, ne glede na različne pogoje. Mikroinverter tudi sinhronizira napetost z omrežjem.

Sistem, se je izkazal kot najbolj primeren , predvsem glede na tehnične zahteve elektro distributerjev iz vidika varnosti. Elektrarna deluje z nižjo napetostjo, zato je manj napak zaradi oblokov na spojih in stikalih. Lažje in varnejše je gašenje požarov, ter tudi odklop iz omrežja v primeru vzdrževanja omrežja.

Na nivoju modula je vgrajen optimizator napetosti, ki komunicira z inverterjem pri električnem vozlišču (npr v strojnici, pri električni omarici...) Dokler elektrarna ne obratuje, v povezavah ni napetosti oziroma je največ 1V na modul. V Vsakem nizu je lahko do 50 modulov. Tako na strehi, če elektrarna ne obratuje nikoli ni več kot 50V. Takšen sistem je varen, zanesljiv, ima optimiran donos elektrarne, je brez dodatnih zaščit sprejemljiv tudi za elektro distributerje, ker omogoča gašenje morebitnih požarov, hkrati pa varuje pred pregrevanji žic spojev, obloki, nepravilnimi povezavami, saj med napravami poteka komunikacija in kontrola vseh parametrov delovanja. Vsaka napaka se takoj javi na inverterju.

Seveda je celoten sistem povezan v oblak, omogoča nadzor preko pametnega telefona, računalnika, ipd. Vsak modul posebej, je nadzorovan, poznano je njegovo obnašanje in njegovo mesto v elektrarni. V primeru napake modula ali optimizatorja ga daljinsko indentificiramo in brez razdiranja cele elektrarne ali drugih posrednih diagnostičnih sistemov zamenjamo.

 

Kontaktni obrazec

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. Eso inženiring d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.