Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Za nakup opreme so na voljo krediti in nepovratna sredstva.

Pregled trenutno veljavnih razpisov (1.2.2018) za nakup spodaj navedene opreme. Narejen je tudi zgoščen pregled višine nepovratnih sredstev. Če živite na področju, ki ga ureja »Odlok o načrtu za kakovost zraka«, je višina nepovratnih sredstev višja.

Toplotne črpalke

  • Kredit; razpis 59OB17,
  • Nepovratna sredstva; razpis 54SUB-OB17; Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 20% priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 2.500 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa voda/voda ali slanica (kot npr. zemlja)/voda;- 1.000 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa zrak/voda. Velja pri prvi vgradnji ogrevalnega sistema v stanovanjski stavbi oziroma če toplotna črpalka ne bo zamenjala stare kurilne naprave, in sicer na celotnem območju Republike Slovenije.

Kurilne naprave na lesno biomaso

  • Kredit; razpis 59OB17,
  • Nepovratna sredstva; razpis 54SUB-OB17, Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 20% priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 2.000 EUR za kurilno napravo na lesno biomaso za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe pri prvi vgradnji ogrevalnega sistema v stanovanjski stavbi oziroma če nova kurilna naprava ne bo zamenjala stare kurilne naprave, in sicer na celotnem območju Republike Slovenije;
  • Nepovratna sredstva; razpis 59SUB-SOCOB17..do 8000 EUR socijalno šibkim občanom za zamenjavo starih kurilnih naprav na trdna goriva z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso v stanovanjskih stavbah na območjih občin s sprejetim Odlokom o načrtu za kakovost zraka

Solarni ogrevalni sistem (kolektorji)

  • Kredit; razpis 59OB17,
  • Nepovratna sredstva; razpis 54SUB-OB17 Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 20% priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 200 EUR na m2 aperturne (svetle) površine sprejemnikov sončne energije oziroma 200 EUR za 1 kVA inštalirane nazivne električne moči fotonapetostnih modulov.

Mikro sončne elektrarne (samooskrba z električno energijo)

  • Nepovratna sredstva; razpis 49SUB-SOOB17
  • Višina sredstev znaša do 20 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 1980€ za 11kVA inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo.

Male sončne elektrarne

  • Kredit; razpis 59OB17
 
 
 

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.