Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

Preverite delovanje sončne elektrarne v živo

Sončna elektrarna Ljubljana

Profil elektrarne

Lokacija: Ljubljana, Slovenija

Zasnova, montaža, zagon: Eso inženiring d.o.o.

Upravljalec: Eso inženiring d.o.o.

Zagon: 10/23/2010

Največja moč: 4.20 kWp

Letna proizvodnja: približno 4500 kWh (1070 kWh/kWp)

Zmanjšanje CO2: približno. 1.9 tone letno

Moduli: Hyundai HiS-S203SF

Inverter: Sunny Boy 4000TL

Komunikacija: Sunny Webbox 2.0

 

 

Na spletni povezavi, si lahko ogledate ostale podrobnosti/informacije glede delovanja sončne elektrarne v živo.

Opis:


Sončna elektrarna na strehi zasebne hiše. Elektrarno sestavlja 22 fotonapetosnih modulov Hyundai HIS-S z močjo 203Wp in skupno močjo 4,46 kWp. Fotonapetostni moduli so vezani v dva neodvisna niza sestavljena iz 10 in 12 modulov. Omrežni pretvornik je znamke SMA, model Sunny boy 4000TL, ki je brez transformatorja in dosega izkoristek 97%. Priklop na javno omrežje je enofazni. Največja moč razsmernika je 4200 W na DC strani in 4060 W na AC strani. Malenkost predimenzionirana moč fotonapetostnega generatorja omogoča boljšo izrabo in boljši izkoristek razsmernika. Razsmernik je montiran v garaži na severni strani hiše zaradi enostavnega dostopa in optimalnih temperaturnih pogojev.

Zaradi delnega senčenja različnih ovir (drevo, ciprese, frčada) je elektrarna izvedena z razsmernikom, ki omogoča optimirano delovanje dveh neodvisnih fotonapetosnih nizov. Dodatna izboljšava, ki prinaša bistveno prednost v omenjenih pogojih delovanja je algoritem OptiTrack Global Peak, ki prepoznava delno osenčenost niza in izboljša delovanje MPPT algoritma.

Vse inštalacije v objektu so bile izvedene po obstoječih inštalacijskih vodih, števec oddane energije v elektrodistribucijsko omrežje pa smo vgradili v obstoječo omarico zraven števca porabljene energije za gospodinjstvo.

Če iščete izvajalca izkušenega podjetja, ki bo k vašemu projektu pristopil individualno z razumevanjem potreb zasebnega investitorja, ter strokovnim pristopom pri načrtovanju elektrarne se obrnite na Eso inženiring d.o.o.

 
 
 
 
 

Na spletni povezavi, si lahko ogledate ostale podrobnosti/informacije glede delovanja sončne elektrarne v živo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.