Subvencije, zakonodaja

Subvencije, zakonodaja

Izkoristite ugodne kredite in nepovratna sredstva za investicije v obnovljive vire energije

Država ponuja finančne spodbude za vgradnjo solarnih sistemov prek različnih razpisov, ki jih izvaja Ekosklad, j.s.:

Več o tem »

 
 
 

Ogrevanje na biomaso
Verjamemo v energijo sonca. Po naši strokovni oceni idealno kombinacijo ogrevanja objektov predstavlja solarni sistem in kotel na lesno biomaso – uskladiščeno energijo sonca. Zato smo naš program dopolnili z vrhunskimi kotli na biomaso avstrijskega proizvajalca Guntamatic, in s tem postali ponudnik celovitih rešitev za energetiko objekta. Bistvo naše združene ponudbe predstavlja kombinacija dveh komplementarnih programov dveh vrhunskih proizvajalcev, z lastno evropsko proizvodnjo, kar nam omogoča konkuriranje v razredu najvišje kakovosti.

 
 
 

ESO INŽENIRING

Energetska sanacija objektov

Bogata, večletna tradicija na področju vgradnje toplotnih črpalk, izvedbe kotlovnic in izdelave strojnih inštalacij. Ponujamo vam izvedbo in dobavo inštalacij za novogradnje, obnove in servis. 

 
 
 

Prednosti

Koristna izraba sončnega sevanja
Neposredno izkoriščanje sončne toplote je cenovno ugoden in gospodaren način izrabe obnovljivih virov energije, saj se da pri tem sončno energijo izkoriščati z neprimerljivim izkoristkom.  Več o tem »

Zagotovljena kakovost Wagnerjevi solarne naprave svojo kakovost dokazujejo skoi več kot tri desetletja preizkušenj v praktičnem obratovanju. Naprave so vse od samega začetka sinonim za zanesljivo nemško tehnologijo z stalnim stremenjem v nenehne izboljšave in razvoj. Skozi leta razvoja je Wagner&Co pridobil številna priznanja in certifikate za kakovost svojih izdelkov  Več o tem »

Neodvisnost s fotovoltaiko
Fotovoltaični oziroma fotonapetostni solarni sistemi imajo izjemen ugled in lep izgled. So high-tech produkt, ki vam omogoča že danes okolju neškodljivo, neodvisno energetsko preskrbo. Več o tem »

 
 
 

Večji solarni sistemi in solarne strehe

Večji solarni sistemi in solarne strehe


Solarna streha - kolektorsko polje na strehi

Večji solarni sistemi

Največ sprejemnikov sončne energije v Evropi se vgradi na eno in dvodružinske hiše, kjer služijo pripravi tople sanitarne vode in v podporo ogrevanju. Dejstvo pa je, da lahko pogosto pri večji sistemih, kot so več družinske hiše, naselja, bolnišnice, hoteli in športni objekti, solarne sisteme bolje izkoristimo in dosežemo še boljše razmerje med stroškom in donosom. Wagner & Co že več kot 25 let ponuja solarne sisteme, v zadnjih desetih letih je podjetje izvedlo številne večje projekte, ki dokazujejo naše zmožnosti.


Naselje Hamburg-Bramfeld

Solarna streha – fleksibilna rešitev za velike naprave

Integracija velikih kolektorskih polj v ovoj stavbe

Wagner &Co je razvil sistem kolektorjev, ki se zelo dobro prilagaja različnim arhitektonskim danostim. Kolektor solarne strehe je možno dimenzijsko prilagoditi geometriji stavbe oziroma strehe. Zgornja površina ima izdelan sistem internega odvodnjavanja z dodatno ravnino za odtok vode v posebnih pogojih. Visoko premišljen in preverjen sistem dosega najvišjo raven varnosti in tesnosti solarne strehe, ki so se izkazale na številnih realiziranih objektih.

Bistvo naših solarnih streh je prilagodljivost projektu in individualno reševanje detajlov, kjer sodelujemo s projektanti, investitorji in arhitekti.


Naselje Hamburg-Bramfeld

Velika kolektorska polja

Primeri izvedbe velikih kolektorskih polj

Pri projektih, kjer se sončni kolektorji uporabljajo v povezavi s sezonskimi hranilniki toplote za naselja smo izvedli kolektorska polja od 1000 do več tisoč m2. Pogosto se SSE montira na različne površine objektov znotraj naselja, saj prostih površin v gosto pozidanih naseljih ni na razpolago. Realizirali smo tudi številne projekte za naselja vrstnih hiš in večdružinskih hiš, kjer smo kolektorska polja vgradili v stavbe.


Stanovanjska zgradba v Fuldi

Kolektorji v fasadi

Sanacija stavbe s solarnim sistemom

Kolektorji namenjeni vgradnji v fasado so posebej primerna rešitev za doseganje sinergijskih efektov pri sanacijah zgradb. Nižji toplotni donos zaradi manj ugodne usmerjenosti SSE se pokrije z:

  • pridobljeno toplotno izolacijo, ki je enakovredna 100 mm izolaciji iz steklene volne
  • nižji stroški za cevi solarnega kroga
  • Ugodnejši stroški montaže, kot pri montaži na več manjših streh
  • stavba poveča svojo vrednost v okolici saj je bila očitno izvedena sanacija s poudarkom na kvalitetnem odnosu do bivanja in okolja
 
 
 
 

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.